Ook in gemeente Lansingerland is veel behoefte aan meer woningen. Daarom gaf 3B Wonen Batenburg Bouw & Ontwikkeling B.V. de opdracht voor de ontwikkeling van het gebied op de plaats van het voormalige verzorgingshuis Hergerborch. Voor deze locatie ontwikkelen wij 2 appartementengebouwen bestaande uit 80 sociale huurwoningen. Vandaag tekenden 3B Wonen en Batenburg Bouw & Ontwikkeling B.V. hiervoor de ontwikkelovereenkomst.

Gemeente Lansingerland groeit snel. Daarom is het hard nodig meer (sociale) woningen toe te voegen aan de woningvoorraad. Verder breidt de gemeente het winkelcentrum uit en er komt meer parkeergelegenheid. Op de Raadhuislaan komen 2 appartementengebouwen met woningen voor jong en oud, bestaande uit twee- en driekamerappartementen met eigen parkeervoorzieningen. 

Hanneke Vliet Vlieland, directeur-bestuurder van 3B Wonen: “Destijds kochten we dit gebouw midden in het centrum aan, met de gedachte om hier in de toekomst nieuwe sociale huurwoningen te realiseren. De wens voor de herontwikkeling van Berkel Centrum Oost is bij ons al langer aanwezig en we zijn verheugd nu concrete stappen te zetten. Vanwege de complexiteit van de gehele opgave waarbij bijvoorbeeld de bestaande aanleunwoningen (Raadhuislaan 11 tot en met 57) zelfstandig dienen te blijven functioneren, gingen we met verschillende partijen in gesprek. Na een zorgvuldige afweging maakten we de keuze om de samenwerking met Batenburg Bouw & Ontwikkeling B.V. aan te gaan. Wij hebben er alle vertrouwen in en kijken uit naar een succesvolle samenwerking!” 

Erik Batenburg: “Wij zijn blij met de ontwikkelopdracht voor dit project die wij van 3B Wonen mochten ontvangen. Als lokale partij hebben wij ons sterk gemaakt om dit project binnen te halen. Onze focus ligt dan ook op een efficiënt en zorgvuldig proces, in het bijzonder omdat wij, als bedrijf, geworteld zijn in deze gemeenschap. Wij gaan met veel enthousiasme aan de slag!”  

Voor meer informatie over de voortgang van dit project, kijk op Herontwikkeling: Raadhuislaan (voorheen Hergerborch) – 3B Wonen

Bron: 3B Wonen

Posted in: Nieuws.
Last Modified: juni 14, 2024