Uitnodiging Algemene Ledenvergadering

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering

Het Bestuur van de Huurdersvereniging Lansingerland nodigt haar leden uit om aanwezig te zijn op de
Algemene -Najaars- ledenvergadering 2024.
Met aansluitend het thema “Sluipstroom, heb ik dat dan?” gepresenteerd door Jan Bonenkamp.

Datum:    Maandag 16 december 2024
Tijd:         Zaal open, 19.00 uur, aanvang vergadering 19.30 uur
Plaats:     De Stander, Wilhelminastraat 1, 2661 ET  Bergschenhoek
Einde:      ca. 22.00 uur

De vergaderstukken staan per 8 december op de website, op verzoek (laat het ons even weten)  is er een papierenversie beschikbaar bij aanvang van de ledenvergadering.

Alle aanwezige leden ontvangen aan het einde van de avond als presentievergoeding een Jumbo waardebon van € 10,00.

Bezoekadres: De Wielewaal 45, 2665 VB Bleiswijk Telefoon: 06 57 73 72 60 (maandag 18.00-20.00 uur) e-mail: secretariaat@hvll.nl website: www.hvll.nl

 

 

Brief van de Woonbond

 

Onderstaande brief heeft de HVLL ontvangen van de Woonbond het betreft de Nationale Prestatieafspraken. Wij vonden het als bestuur belangrijk dat ook u als huurder hiervan op de hoogte bent.

Door op de link te klikken kunt u deze brief openen.

Bericht aan leden Woonbond

 

Namens het bestuur,
Irene van Vliet, secretaris

 

Ontbijt bewoners

Verslag ontbijt Julianastraat zaterdag 28 september 2024

Zaterdag 28 september tijdens burendag, waren Bianca van Duinen en Lisette Nekeman namens de HVLL aanwezig bij het ontbijt in de Julianastraat en de Bernhardlaan te Berkel en Rodenrijs. In eerste instantie was dit ontbijt bedoeld voor de bewoners van deze straten maar er bleken veel omwonenden aanwezig te zijn vooral van complex De Linde.

Er was een tent opgezet vanwege de regen, het zag er uitnodigend uit, heerlijk buffet met croissants, kaneelbroodjes, gebak en allerlei drankjes. Dit werd verzorgd door J&K catering uit Bergschenhoek.

Aanwezig vanuit 3B Wonen waren mevr. H. Vliet Vlieland en dhr. M. Deerenberg. Ook wethouder Michiel Muis en complexbeheerder Hammadi El waren aanwezig.

Bianca en Lisette hebben met verschillende bewoners gesproken en zijn gezellig bij diverse tafels aangeschoven voor een praatje. Eén van de onderwerpen was de communicatie met 3B Wonen en over het algemeen waren de bewoners niet tevreden.

Tussen de terugkerende bewoners en nieuwe gezinnen is de verstandshouding nog niet optimaal, men moet duidelijk nog aan elkaar wennen.

Er was een prettige sfeer en 3B wonen nam alle opmerkingen serieus. Later heeft 3B Wonen en de wethouder nog enkele nieuwe woningen bekeken.

Alle nieuwe huurders hebben van de HVLL een paraplu ontvangen.

 

Bestuursleden HVLL “wijkgericht werken” Bianca van Duinen en Lisette Nekeman

 

Tachtig sociale huurappartementen centrum Berkel en Rodenrijs

Ook in gemeente Lansingerland is veel behoefte aan meer woningen. Daarom gaf 3B Wonen Batenburg Bouw & Ontwikkeling B.V. de opdracht voor de ontwikkeling van het gebied op de plaats van het voormalige verzorgingshuis Hergerborch. Voor deze locatie ontwikkelen wij 2 appartementengebouwen bestaande uit 80 sociale huurwoningen. Vandaag tekenden 3B Wonen en Batenburg Bouw & Ontwikkeling B.V. hiervoor de ontwikkelovereenkomst.

Gemeente Lansingerland groeit snel. Daarom is het hard nodig meer (sociale) woningen toe te voegen aan de woningvoorraad. Verder breidt de gemeente het winkelcentrum uit en er komt meer parkeergelegenheid. Op de Raadhuislaan komen 2 appartementengebouwen met woningen voor jong en oud, bestaande uit twee- en driekamerappartementen met eigen parkeervoorzieningen. 

Hanneke Vliet Vlieland, directeur-bestuurder van 3B Wonen: “Destijds kochten we dit gebouw midden in het centrum aan, met de gedachte om hier in de toekomst nieuwe sociale huurwoningen te realiseren. De wens voor de herontwikkeling van Berkel Centrum Oost is bij ons al langer aanwezig en we zijn verheugd nu concrete stappen te zetten. Vanwege de complexiteit van de gehele opgave waarbij bijvoorbeeld de bestaande aanleunwoningen (Raadhuislaan 11 tot en met 57) zelfstandig dienen te blijven functioneren, gingen we met verschillende partijen in gesprek. Na een zorgvuldige afweging maakten we de keuze om de samenwerking met Batenburg Bouw & Ontwikkeling B.V. aan te gaan. Wij hebben er alle vertrouwen in en kijken uit naar een succesvolle samenwerking!” 

Erik Batenburg: “Wij zijn blij met de ontwikkelopdracht voor dit project die wij van 3B Wonen mochten ontvangen. Als lokale partij hebben wij ons sterk gemaakt om dit project binnen te halen. Onze focus ligt dan ook op een efficiënt en zorgvuldig proces, in het bijzonder omdat wij, als bedrijf, geworteld zijn in deze gemeenschap. Wij gaan met veel enthousiasme aan de slag!”  

Voor meer informatie over de voortgang van dit project, kijk op Herontwikkeling: Raadhuislaan (voorheen Hergerborch) – 3B Wonen

Bron: 3B Wonen

Hittestress

Goed en veilig wonen De meeste mensen hopen op een zonnige zomer. Maar veel zon kan ook hittestress met zich meebrengen, vooral in huis. Wat kun je doen om te voorkomen dat het te heet wordt in je woning? En hoe zorg je dat je stress door hitte beperkt? Tien tips tegen hittestress.

Weer de zon aan de buitenkant van je huis

De beste manier om hitte in huis te voorkomen is de zon aan de buitenkant van je huis tegenhouden. Zonlicht dat op glas valt, warmt je huis flink op. Gebruik een zonnescherm, screens of (rol)luiken. Heb je die niet, dan werkt een parasol, schaduwdoek of gewoon een laken ook.

Verwijder tegels uit de tuin

Steen slaat veel warmte op en straalt dit uit. Ook als de zon onder is, komt er nog steeds veel warmte van die stenen om je huis. Minder tegels, asfalt en stenen er rond je huis zijn, zorgen dat je huis minder snel opwarmt. Heb je veel tegels in de tuin? Het helpt om ze weg te halen.

Maak je woonomgeving groener

Planten maken je huis koeler. Ze zorgen niet alleen voor schaduw, maar vooral ook voor verdamping van vocht waardoor de omgeving koeler aanvoelt. Heb je een tuin, geveltuin, balkon of dakterras? Plant dan bomen, struiken en (klim)planten. Ook gras zorgt voor koelte. Kamerplanten helpen ook om het in huis aangenamer te hebben bij hitte.

Het verwijderen van tegels, en het planten van bomen, struiken, planten en gras helpen ook om overstroming of wateroverlast te voorkomen. En het zorgt ervoor dat bomen beter kunnen wortelen, zodat ze niet omvallen bij een storm.

Houd ramen en deuren overdag dicht, blijf wel ventileren

Zodra het buiten warmer is dan binnen, is het verstandig om ramen en deuren dicht te doen. Zo hou je de warme lucht buiten. Blijf wel ventileren, anders wordt de lucht in huis snel ongezond: zorg dat de ventilatieroosters en (klep)raampjes open zijn en zet het ventilatiesysteem niet uit.

Sluit gordijnen

Dichte gordijnen zorgen ervoor dat het zonlicht niet alles in huis opwarmt. Helaas warmt het glas zelf wel op, en straalt hitte uit. Dit is alleen te voorkomen met buitenzonwering (zie eerste tip). Gordijnen met een reflecterende zijde werken iets beter tegen opwarming, dan gordijnen zonder reflectie.

Zet ramen en deuren ’s nachts tegen elkaar open

Als het buiten koeler is dan binnen (meestal in de nacht en vroege ochtend), dan is het verstandig om ramen en deuren wagenwijd tegen elkaar open te zetten. Zo kan de koelere lucht naar binnen en de warme lucht naar buiten. Dit heet zomernachtventilatie. Heb je mechanische ventilatie of balansventilatie? Zet deze ’s nachts in een hogere stand. Heb je een systeem met warmteterugwinning (WTW), controleer dan of het systeem op de zomerbypass staat.

Ventilator aan, airco uit

Een ventilator maakt de lucht niet koeler, maar zorgt ervoor dat je je warmte makkelijker kwijt kunt. Daardoor voelt het minder warm. We raden het gebruik van een airco af, omdat ze heel veel stroom gebruiken en omdat ze ervoor zorgen dat je lichaam niet went aan de hogere temperaturen.

Zet de WKO of warmtepomp op koelen

Wordt jouw huis verwarmt met een warmtepomp of warmtekoudeopslag(WKO)-installatie, dan kan je deze op koelen zetten. Hierdoor warmt je huis minder snel op.

Zet apparaten die warm worden uit

Veel elektrische apparaten in huis worden warm als ze aan staan, zoals de tv, oven, airfryer, wifibox, stereo-installatie en gloeilampen. Door deze apparaten warmt je huis extra op. Maak een rondje door het huis en voel welke apparaten warm zijn. Pas op dat je je niet verbrandt! Zet de apparaten die uit kunnen, uit, of zet ze zo min mogelijk aan.

Houd jezelf koel en rustig

Jezelf koel en rustig houden helpt stress door hitte voorkomen. Draag luchtige kleding (en schoenen) en bescherm je hoofd en je huid tegen de zon als je naar buiten gaat. Houd een rustig tempo aan. Drink extra water of thee, drink geen alcohol. Koel af en toe je voeten en je nek en hoofd met water of een natte doek. Slaap als dat kan op de koelste plek in huis (of in een tentje in de tuin).

Wat als het ondragelijk warm wordt in huis?

Wordt het ondanks deze tips toch ondragelijk warm in jouw woning? Ga in gesprek met je verhuurder en zoek samen naar een oplossing. Denk aan zonwering aan de buitenkant van het huis, een groen dak of groene gemeenschappelijke buitenruimte, en betere ventilatie- en koelmogelijkheden. Komen jullie samen niet tot een oplossing, dan kan de Huurcommissie of de kantonrechter hitte als een gebrek aan de woning aanmerken. In dat geval krijg je huurverlaging totdat de problemen zijn opgelost.

Bron: Woonbond

Moeite met rondkomen?

Huurdersvereniging Lansingerland denkt met u mee!

Het kan iedereen wel eens overkomen dat het niet lukt om een rekening te betalen. Maar als u zich zorgen maakt of u de maandelijkse kosten kan (blijven) betalen of onvoldoende saldo heeft om boodschappen te doen, is het belangrijk om maatregelen te nemen. Huurdersvereniging Lansingerland helpt iedereen in Lansingerland die huurt. Maar de huurdersvereniging is er ook als het om meer dan wonen gaat. Steeds vaker komen berichten binnen van huurders die moeite hebben om rond te komen.

Irene van Vliet: “Er kunnen altijd dingen kapotgaan zoals een wasmachine of er komen niet verwachte rekeningen binnen. Voor sommige mensen kan dit het begin zijn van schulden. Dit willen wij voorkomen door met huurders mee te denken, adviezen te geven en als het nodig is door te verwijzen naar Humanitas of een andere juiste plek.”

Geldproblemen houden mensen vaak voor zichzelf, uit schaamte of omdat er een taboe op rust. Er wordt geen hulp gevraagd of te laat. Bianca van Duinen: “Wij bieden laagdrempelige hulp door huurders eerst een luisterend oor te bieden en met elkaar in gesprek te gaan. Wat voor ons het belangrijkste is, is dat huurders zich veilig voelen bij ons. Mijn advies is, maak gebruik van de hulp die er is!”

Financiële hulp nodig?

U kunt de huurdersvereniging e-mailen naar secretariaat@hvll.nl of maandagavond tussen 18.00 en 20.00 uur bellen op 06 57 73 72 60.

 

3B Wonen tekent overeenkomst

3B Wonen en Ontwikkelingscombinatie Wilderszijde tekenen raamovereenkomst

De wijk Wilderszijde ontwikkelt zich in een razend tempo. Inclusiviteit en diversiteit mogen hierin niet ontbreken. Vandaag tekenen 3B Wonen en Ontwikkelingscombinatie Wilderszijde daarom de raamovereenkomst voor de ontwikkeling van 130 sociale huurwoningen en de koopovereenkomst voor de eerste fase, bestaande uit twintig eengezinswoningen. Voor de realisatie van deze twintig eengezinswoningen tekent 3B Wonen met MorgenWonen de realisatieovereenkomst.

Aankomende jaren neemt 3B Wonen 130 woningen (50 eengezinswoningen en 80 appartementen) af van Ontwikkelingscombinatie Wilderszijde (OCW). OCW is een samenwerking van Van Omme & De Groot en VolkerWessels Vastgoed. In het deelgebied Waterwijk, ontwikkelt OCW in totaal 515 woningen.

Hanneke Vliet Vlieland, directeur-bestuurder van 3B Wonen: “Al jaren kijken wij vanuit ons kantoor uit op een braakliggend Wilderszijde. Eerst kwam een school. De laatste tijd wordt steeds meer voorbereid en gebouwd. Aan de kant van de Wildersekade wonen al mensen in mooie vrijstaande woningen en twee-onder-een-kapwoningen. We zijn blij dat we nu ook aan de betaalbare woningen kunnen beginnen. Dan wordt Wilderszijde divers en een plek voor iedereen. En dat is heel hard nodig in Lansingerland.”

De 130 woningen neemt 3B Wonen in fases af. Eerst start de bouw van twintig sociale eengezinswoningen. Deze woningen worden gerealiseerd door MorgenWonen, het woonlabel van VolkerWessels. De bouwtijd is korter dan normaal omdat het conceptbouw is. Deze wijze van bouwen komt steeds meer voor en houdt in dat de woningen in fabrieken gemaakt worden en vervolgens als een soort bouwpakket worden gemonteerd op de bouwplaats. De verwachting is dat de woningen medio 2025 klaar zijn om te verhuren.

“We zijn verheugd dat we direct in de eerste planfase een concrete invulling kunnen geven aan de wijk met de realisatie van 20 eengezinswoningen in het sociale huursegment en met 3B Wonen ook procesafspraken kunnen vastleggen voor de realisatie van nog eens 110 sociale huurwoningen en appartementen in de opvolgende planfasen”, geeft Marco Dijkshoorn aan, namens Ontwikkelcombinatie Wilderszijde.

“Met MorgenWonen gaan we voor wonen met zekerheid, een goed gevoel en met wooncomfort in een aangename omgeving”, zegt Marcel Schipper, directeur VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling Nederland. “MorgenWonen is bouwen aan de huizen van morgen, die bewoners -en volgende generaties- hun thuis noemen. We zijn trots dat we in Wilderzijde een bijdrage kunnen leveren aan de woningbouw en samen met 3B Wonen een duurzaam en prettig thuis kunnen bieden aan de toekomstige bewoners.” 

De wijk Wilderszijde wordt een wijk voor iedereen met zowel koop als -huurwoningen in verschillende prijsklassen. Dit is een welkome aanvulling voor alle woningzoekenden!


Op de foto van links naar rechts: Roy Buijsman (Van Omme & De Groot), Ivar Legué (VolkerWessels  Vastgoed), Ruben Hoekman (VolkerWessels  Vastgoed), Ed Hagen (3B Wonen), Martijn Winters (MorgenWonen), Hanneke Kolsters (Schaap Advocaten Notarissen), Guus de Groot (Van Omme & De Groot), Feliciano van Brakel (Directeur van de Toekomst), Hanneke Vliet Vlieland (3B Wonen) en Marcel Schipper (VolkerWessels  Vastgoed).

Bron: 3B Wonen