Onderstaande komt uit de folder servicekosten van 3B Wonen.

Huurders met een zonnescherm dat via 3B Wonen is aangebracht en wordt onderhouden, betalen maandelijks een bepaald bedrag aan servicekosten voor ‘zonnescherm’. Als uw zonwering administratief is afgeschreven, wordt er contact opgenomen met u. U heeft dan twee keuzes:
1. De zonwering blijft hangen. De servicekosten ‘zonnescherm’ worden niet meer in rekening gebracht. Onderhoud van de zonwering is de verantwoordelijkheid van de huurder (inclusief kosten).
2. De zonwering wordt kosteloos weggehaald door 3B Wonen. Er komt geen nieuwe zonwering voor terug. De servicekosten Zonnescherm worden niet meer in rekening gebracht. Als u nieuwe zonwering wilt, kunt u een ZAV aanvragen. Als u toestemming krijgt, ontvangt u de voorwaarden voor de vorm- en kleurstelling van de zonwering
.

In 2015 is er betreffende afschrijving zonneschermen een uitspraak geweest van de rechtbank Rotterdam die 3B Wonen in het gelijk stelde betreffende bovenstaande.

Vanwege deze uitspraak kan de huurdersvereniging  hierin voor u weinig betekenen, Wel hebben wij het verzoek bij 3B Wonen neergelegd, als u besloten heeft de schermen te laten verwijderen, dat dit pas na deze zomer gaat gebeuren.

Dat houdt dus in dat u voor de keuze staat wat u wilt doen: behouden tot het niet meer kan, of toch maar laten verwijderen door 3B Wonen. Deze beslissing zult u echter zelf moeten maken. Daar kunnen we u niet mee helpen.

Namens het bestuur Huurders vereniging Lansingerland

Ger Jansen

 

Posted in: Nieuws.
Last Modified: juli 13, 2021