Woningaanbod voor ouderen onvoldoende: ‘Lansingerland moet aan de slag voor deze groep’

De Rekenkamer Lansingerland is kritisch over de inspanningen van de gemeente om tot voldoende passende woonruimte voor haar ouderen te komen. Lansingerland weet al lang dat deze behoefte groeiende is maar dezelfde gemeente slaagt er niet in om op een rijtje te zetten wat de exacte behoeften zijn. Daardoor blijft het woningaanbod achter bij de te verwachten vraag.

Daarbij zijn er ook onvoldoende gelijkvloerse ouderenwoningen in de sociale huursector. Rekenkamer Lansingerland wil dat de gemeente met de woningcorporatie om de tafel gaat om afspraken te maken.

Hulp
Verder is de rekenkamer kritisch op een ander onderdeel van het ouderenbeleid in de gemeente Lansingerland. Men heeft de specifieke hulpbehoeften van bepaalde groepen ouderen niet goed genoeg in beeld, waardoor deze senioren mogelijk ook niet goed genoeg worden geholpen bij het langer thuis wonen.

‘Juist kwetsbare ouderen, zonder netwerk, mantelzorger of voldoende mogelijkheden zichzelf te redden lopen extra risico’s in deze tijd van corona als ze onvoldoende in beeld zijn bij de organisaties die hen ondersteuning kunnen bieden.’, schrijft de rekenkamer in het net verschenen rapport ‘Kwetsbaar en uit beeld’.

 

Bron: AD

Posted in: Nieuws.
Last Modified: mei 22, 2020