Wethouder Kathy Arends helpt slopers een handje

Donderdag 5 maart 2020 nam wethouder Kathy Arends de plaats in van de kraanmachinist om een stuk buitenmuur van een van de woningen aan de Wethouder Schipperstraat te slopen. Een symbolisch startsein, want de sloop is enkele weken geleden al begonnen en inmiddels is men bijna halverwege.

Over vier weken hoopt men alle woningen te hebben gesloopt en naar verwachting wordt in mei met de nieuwbouw gestart.

Op de foto hierboven: Directeur 3B Wonen Hanneke Vliet Vlieland en Wethouder Kathy Arends  

Tevoren was al begonnen met het verwijderen van asbest, want dat kom je soms nog tegen bij woningen die rond 1953 zijn gebouwd. Een gespecialiseerd bedrijf is in de woningen bezig het asbest, voor zover nog aanwezig, te verwijderen. Ondertussen ‘hapt’ de kraanmachinist woning voor woning weg. Het gaat heel ordelijk: de materialen worden direct gescheiden, zoals hout, ijzer en koper. Het puin wordt door vrachtwagens afgevoerd en langzamerhand zie je blok voor blok verdwijnen. Er zullen ongetwijfeld voormalige bewoners zijn die de sloop aan het hart gaat. Je hebt er tenslotte vele jaren gewoond en lief en leed gedeeld.

Slopen was echter de enige optie, omdat het duurzaam maken van deze woningen, zodat ze aan alle 2020-eisen voldoen, niet haalbaar bleek en nieuwbouw de beste keuze was. Alle oud-bewoners hebben inspraak gehad welk type woning ervoor terugkomt.
Tot nu keren twaalf bewoners terug. De meeste hebben gekozen voor een woning elders. Nog een keer verhuizen zien ze toch niet zitten.

Karakter dorpscentrum
Eén ding blijft hetzelfde: de straatnaam! Het karakter van het oude dorp gaat ook niet helemaal verloren, want de nieuwe woningen sluiten mooi aan bij de bestaande bebouwing, mede dankzij de inspraak van de bewoners en omwonenden. Wat dat betreft heeft 3B Wonen iedereen zoveel mogelijk bij de nieuwbouw betrokken en is er voor zover mogelijk rekening gehouden met wensen.

Uiteraard was ook directeur 3B Wonen, Hanneke Vliet Vlieland, er donderdagmiddag bij, evenals de directie van Aannemersbedrijf Klaassen dat de nieuwbouw voor zijn rekening neemt. Nog ongeveer vier weken en dan is de sloop voorbij. Dan start de bouw van 43 prachtige nieuwe sociale duurzame woningen.

Bron: Heraut

 

 

 

Posted in: Nieuws.
Last Modified: maart 14, 2020