De handtekeningen zijn gezet en daarmee kan het woningbezit van 3B Wonen weer worden uitgebreid. Maandagmiddag 15 juni kwamen de betrokkenen op de bouwplaats in Westpolder bijeen om de koop- en aannemingsovereenkomst van dertig nul-op-de-meter sociale huurappartementen in de Gouden Harpbuurt in Berkel en Rodenrijs te tekenen.

De ondertekenaars; directeur bestuurder Hanneke Vliet Vlieland van 3B Wonen, Jacco Nieuwstraten en Leonore Reijnen van Gouden Buurten CV en Bert Van Mierlo van Van Mierlo Bouwprojecten BV – toonden zich verheugd over dit resultaat.

Van 11 naar 15
Samen met de aanwezigen keek projectontwikkelaar Peter van Swan nog even terug op het voorbereidingsproces. “Daar begonnen we in 2017 al mee. Toen nog met twee gebouwen met elk elf woningen als vertrekpunt, samen met 3B Wonen. Na een constructief traject konden dat er twee keer vijftien worden in gestapelde bouw.”

Gasloos
Het plan bestaat uit twee gebouwen van vier lagen met elk vijftien sociale huurappartementen die bij de entree van de wijk komen te staan aan weerszijden van de Gouden Harplaan en qua stijl mooi passen in de Gouden Harpbuurt. De appartementen zijn circa 60 m² groot en met name bestemd voor eenpersoonshuishoudens. In de gebouwen is een lift aanwezig.
Bijzonder aan deze sociale huurappartementen is dat ze ‘nul-op-de-meter’ en gasloos zijn. Dit betekent dat het appartementengebouw niet is aangesloten op het gasnet en voorziet in de productie van eigen warm tapwater en stroom. Om deze duurzame uitgangspunten te kunnen waarmaken worden per gebouw 177 zonnepanelen op het dak en op de overkapping tussen het bergingenblok en de gevel geplaatst. Meer duurzaamheidsmaatregelen in dit bouwplan zijn onder andere individuele bodemwarmtepompen, toepassen van HR+++ glas, balansventilatie en verbeterde kierdichting.
De bouw start na de zomer. Naar verwachting worden de eerste appartementen eind 2021 aan de toekomstige huurders opgeleverd. De woningen worden dan via het woonruimte verdeelsysteem op www.woonnetrijnmond.nl aangeboden.

Grote vraag
Hanneke Vliet Vlieland: “Wij zijn blij met deze appartementen. Er is een grote vraag naar woningen in de sociale huursector. Daarbij zijn deze nieuwbouwappartementen van hoge kwaliteit en sluiten goed aan op onze duurzaamheidsambities.” Van Swan besloot met: “We geven nu graag het stokje over aan de bouwer. We zijn er trots op dat wij samen deze appartementen nul-op-de-meter kunnen realiseren. Hiermee wordt een positieve bijdrage geleverd aan een betaalbaar en duurzaam woningaanbod in Lansingerland.”

Bron: Heraut

 

 

 

Posted in: Nieuws.
Last Modified: juni 28, 2020