Het college van de gemeente Lansingerland stemt in met het verder uitwerken van het plan van 3B Wonen om 50 verouderde sociale huurwoningen in Berkel en Rodenrijs te slopen en te vervangen door 73 moderne, duurzame, energiezuinige eengezinswoningen en appartementen, dat schrijft het college in een brief aan de gemeenteraad. Het betreft een deel van de woningen van 3B Wonen aan de Julianastraat en Prins Bernhardlaan.

“Met deze duurzame herontwikkeling slaan we twee vliegen in één klap, naast uitbreiding van het sociale woningaanbod , draagt de herontwikkeling ook bij aan onze klimaatdoelstellingen, aldus wethouder Wonen, Kathy Arends. 3B Wonen onderzoekt of de woningen nul op de meter kunnen worden. Een nul-op-de-meter-woning is een woning die evenveel energie opwekt als dat er nodig is voor het huis en het huishouden.

Invulling nieuwbouw

De plannen voor de nieuwbouw bestaan uit 73 woningen. Naast grotere en kleinere eengezinswoningen zijn er ook appartementen voorzien. Hieraan is binnen de gemeente veel behoefte, aldus Frans Weterings, directeur van 3B Wonen. Alle woningen vallen binnen sociaal bereikbare huur en worden door 3B Wonen verhuurd. 3B Wonen heeft de huidige bewoners al vroeg betrokken bij de planvorming. Omwonenden worden dit voorjaar uitgenodigd om kennis te nemen van de plannen.

Woonvisie

Tijdens deze collegeperiode gaat het college 400 woningen per jaar bouwen. In Lansingerland is er plek voor alle doelgroepen: starters, doorstromers en senioren, voor lagere en middeninkomens en 20% sociale woningbouw. De gemeente maakt daarover afspraken met ontwikkelaars, woningcorporaties en de Huurdersvereniging Lansingerland. In de regio Rotterdam maken we afspraken over de regionale woningmarkt en specifiek de sociale voorraad. Deze toevoeging van extra sociale huurwoningen op een bestaande locatie voldoet aan deze afspraken. De gemeente Lansingerland is een van de meest gewilde woongemeenten van de metropoolregio, goed bereikbaar en centraal gelegen tussen Rotterdam en Den Haag.

Bron: 3B krant

Posted in: Nieuws.
Last Modified: januari 30, 2019