30 nul-op-de-meter sociale huurappartementen in de Westpolder

in Berkel en Rodenrijs

Appartementen
Het plan bestaat uit twee gebouwen met ieder 15 sociale huurappartementen. De gebouwen komen te staan bij de entree van de wijk, aan weerszijden van de Gouden Harplaan. De appartementen zijn circa 60 m2 groot en in de gebouwen is een lift aanwezig. De gebouwen bestaan uit vier lagen.

De architectuur sluit aan op de stijl van de Gouden Harpbuurt, met verschillende kleuren metselwerk en naar voren verspringende metselwerkvlakken.

Duurzaam
Bijzonder aan deze sociale huurappartementen is dat ze ‘nul-op-de-meter’ en gasloos zijn. Dit betekent dat het appartementengebouw niet is aangesloten op het gasnet en voorziet in de productie van eigen warm tapwater en stroom.

Om deze zeer duurzame uitgangspunten te kunnen waarmaken worden per gebouw 177 zonnepanelen toegepast. Deze zijn gesitueerd op het dak en op de overkapping tussen het bergingenblok en de gevel. Overige duurzaamheidsmaatregelen zijn onder andere individuele bodemwarmtepompen, toepassen van HR+++  glas, balansventilatie en verbeterde kierdichting.

Start bouw
Maandag 18 januari zorgden wethouder Kathy Arends en Hanneke Vliet Vlieland, directeur-bestuurder van 3B Wonen, samen voor nauwkeurige plaatsing van een betonnen vloerplaat. Daarmee is de bouw van de twee appartementengebouwen in de Gouden Harpbuurt officieel gestart. Naar verwachting worden de eerste appartementen eind 2021/begin 2022 aan de toekomstige huurders opgeleverd.

Huurprijzen
De huurprijzen zijn € 633,25 (prijspeil 1 januari 2021) per maand, exclusief servicekosten en Energie Prestatie Vergoeding (EPV).

Voorwaarden
Eenpersoonshuishoudens met een inkomen t/m € 23.725,-.
Tweepersoonshuishoudens met een verzamelinkomen t/m € 32.200,-.

Start verhuur
De prognose voor de start verhuur van de appartementen is rond de zomer. De woningen worden dan geadverteerd via het woonruimte verdeelsysteem op www.woonnetrijnmond.nl.

Bron: 3B Wonen

 

Posted in: Nieuws.
Last Modified: februari 2, 2021