Zelf veranderingen aanbrengen in uw woning
Wilt u iets veranderen in uw woning, bijvoorbeeld uw keuken of badkamer? In een woning van 3B Wonen krijgt u de vrijheid om te klussen. Het is belangrijk dat de wijzigingen die u aanbrengt veilig en van goede kwaliteit zijn. Daarom geldt er een aantal regels waar u rekening mee moet houden als u gaat klussen.
Zelf veranderingen aanbrengen in uw woning, welke regels dit zijn. Zo kunt u goed voorbereid aan de slag.

Dubbelklikken op onderstaande link voor de folder

Zelfveranderingen aanbrengen in uw woning

Klussenlijst
In de klussenlijst heeft 3B Wonen voor u op een rijtje gezet wat de mogelijkheden zijn. Voor welke veranderingen u wel of geen toestemming nodig heeft, maar ook welke veranderingen niet zijn toegestaan. Kijkt voordat u begint of uw klus erbij staat.

Dubbelklikken op onderstaande link voor de klussenlijst.

Klussenwijzer ZAV 2017

Kijk in de lijst of u toestemming nodig heeft. Zo ja, dan kunt u gebruik maken van het aanvraagformulier.
Klusapparaten lenen.

Aanvraagformulier zelf veranderingen aanbrengen in uw woning

Bij 3B Wonen kunnen huurders een behangtafel, stoomapparaat of een boor lenen. De borg hiervan is € 50,00. De borg kan alleen cash betaald worden. Bij teruggave van het materiaal geeft 3B Wonen u de borg weer terug in de vorm van cash geld. Pinnen en de borg op een bankrekening terugstorten is dus niet mogelijk.

Satellietschotel
De aanvraag voor het plaatsen van een satellietschotel kunt u indienen op het ‘aanvraagformulier satellietschotel’.
3B Wonen beoordeelt uw aanvraag en licht u schriftelijk in over de uitkomst.

Aanvraagformulier satellietschotel

Asbest
Wilt u klussen in uw woning van voor 1994 en vermoedt u dat er asbest aanwezig is? Verwijder of bewerk nooit zelf asbest, dus ook geen vloerzeil of golfplaat.
Vragen?
Als u twijfelt of ongerust bent over mogelijke asbest in uw huis, neem dan contact met de asbestspecialisten Frank Kweekel of Marcel den Herder van 3B Wonen. Zij zijn tijdens kantooruren bereikbaar via telefoonnummer (010) 519 14 91.

Wmo: Wet maatschappelijke ondersteuning
Heeft u vragen of hulp nodig over meedoen in de samenleving en zelfstandig wonen zoals bijvoorbeeld ‘hoe kan ik ondersteuning krijgen bij het naar buiten gaan en het ontmoeten van mensen’ of ‘hoe kan ik zelfstandig blijven wonen’ of ‘hoe kan ik ondersteuning krijgen bij de zorg voor mijn partner, vader, moeder of kind’, dan kan het Wmo-team u helpen bij het zoeken naar een oplossing. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website: http://bit.ly/1SJnu4U. U kunt ook bellen naar gemeente Lansingerland via telefoonnummer 14010.

Voor meer informatie kunt u bellen met team Klant 3B Wonen, telefoonnummer (010) 519 14 91.

Bron: Wesite 3B Wonen

Posted in: Nieuws.
Last Modified: mei 20, 2021