Kom naar de Woonopstand

Zondag 17 oktober is de grote landelijke demonstratie tegen het huidige woonbeleid en voor het recht op betaalbaar wonen. Het programma start om 14:00 uur in het Afrikaanderpark in Rotterdam. Doe mee!

Je kunt bij een ontmoetingspunt van de Woonbond aansluiten. Vanaf 13:00 uur staan we tegenover het Gemaal op Zuid (Pretorialaan 141)(externe link). Met een duidelijk herkenbare Woonbondvlag. Hier kun je actiemateriaal (zoals borden) ophalen en mensen ontmoeten om samen mee te lopen.

Voldoende en betaalbare woningen

Het recht op een betaalbare woning voor iedereen staat centraal in de demonstratie. Het is de tweede landelijke demonstratie tegen het huidige woonbeleid. In Amsterdam kwamen eerder al 15.000 mensen in actie. De demonstratie start symbolisch in de Tweebosbuurt, waar veel sociale huurders hun woning uitgeprocedeerd zijn zodat de sociale huurwoningen kunnen worden gesloopt.

Meer acties voor betaalbaar wonen

De Woonbond werkt samen met tal van organisaties aan de demonstratie (de ‘Woonopstand’) in Rotterdam. De acties verspreiden zich inmiddels als een olievlek  over het land. Er zijn al acties aangekondigd in Den Haag en Groningen. En er zullen in nog meer steden acties volgen.

Bron: Woonbond

Posted in: Nieuws.
Last Modified: oktober 15, 2021