Beste leden van de Huurdersvereniging Lansingerland,

Mijn naam is Bianca van Duinen en sinds medio mei 2020 lid van het bestuur. Eerst als aspirant bestuurslid en vanaf januari 2021 als algemeen bestuurslid wijkgericht werken. Ik heb geen ervaring in het bestuurswerk en ben er bij toeval ingerold. Toch zijn er wel overeenkomsten.

In mijn werkzame leven was ik gegroeid in de verpleging van leerling tot leidinggevende en mijn laatste werk was op de afdeling chirurgie/orthopedie van het Havenziekenhuis in Rotterdam. Dus ervaring in groepsprocessen en vergaderen had ik wel, ook ben ik met veel diverse mensen van afkomst, leeftijd, opleiding etc. betrokken geweest.

Er was echter wel iets wat me tegenstond en dat was het meekomen in de steeds meer digitale processen in de zorg maar ook hier bij de Huurdersvereniging Lansingerland. Dat heeft er gelukkig niet toe geleid mij daarop af te rekenen bij de Huurdersvereniging.

Want wat hebben ze hier een geduld gehad met mij wat betreft het digitale proces.

Ook waren er zaken waar ik nog nooit van gehoord had :

  • Prestatieafspraken
  • Woonvisie
  • Huurbeleid
  • Klantvisie en nog vele andere zaken waarmee ik niet bekend was.

Wat was het een moeilijke start ook door de Corona. Op kantoor vergaderen kon natuurlijk niet dus het werd vergaderen via Teams, maar dat niet alleen ook was het heel lastig om termen en afkortingen te begrijpen. Ook diverse Webinars gevolgd u begrijpt dat dit alles bij elkaar best een uitdaging was.

Maar het bestuur sleepte me erdoor heen en ik ging het leuk vinden. Net voor de Corona heb ik nog even kunnen proeven wat veldwerk bij de Huurdervereniging Lansingerland inhield.

We hebben flyers rondgebracht in de complexen van 3B Wonen en soms een praatje met huurders gemaakt. Dan krijg je een heel goede indruk wat er zoal speelt bij de huurders.

En nu gaat de wereld weer langzaam open en liggen er nieuwe uitdagingen. Voor mij persoonlijk bij de Huurdersvereniging ga ik eindelijk de personen real live meemaken en hoop vele leden ook te gaan zien.

Hou de site en berichtgeving dus goed in de gaten want de Huurdersvereniging Lansingerland zit niet stil.

Graag tot ziens!!!!!!

Bianca van Duinen, bestuurslid wijkgericht werken.

Posted in: Nieuws.
Last Modified: juni 23, 2021