Wat kunnen we voor u doen

Met de stijging van onder andere de energieprijzen, kan het zijn dat mensen financieel in de problemen komen. Onlangs ontvingen al onze huurders een informatiepakket waarin we vertellen wat wij als 3B Wonen kunnen doen.

Het pakket bestaat uit:

Woningen met onvoldoende isolatie ontvangen apart bericht   
Onze woningen zijn bijna allemaal goed geïsoleerd. Slechts 1,4% van onze woningen is nog onvoldoende geïsoleerd. 3B Wonen weet welke woningen dit zijn. De bewoners van deze woningen ontvangen van ons apart bericht waarin wij u vertellen wanneer de woning isolerende maatregelen krijgt.

Toekomstige regeling huurverlaging
Het kabinet bereidt een wet voor om de huur van sociale huurwoningen naar € 550 (prijspeil 2020) per maand te verlagen voor huurders met een lager inkomen. Deze wet moet nog worden goedgekeurd. De wet treedt op zijn vroegst in werking op 1 juli 2023 en is bedoeld voor mensen met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum. Wanneer de wet is aangenomen komt u mogelijk in aanmerking voor de regeling als uw inkomen gelijk of lager is aan onderstaande bedragen. Deze onderstaande bedragen zijn 120% van het sociaal minimum. 

  • Eenpersoonshuishoudens tot AOW-leeftijd: € 23.250 per jaar
  • Meerpersoonshuishoudens tot AOW-leeftijd: € 30.270 per jaar
  • Eenpersoonshuishoudens vanaf de AOW-leeftijd: € 24.600 per jaar
  • Meerpersoonshuishoudens vanaf AOW-leeftijd: € 32.730 per jaar

Wat houdt deze mogelijke verandering in voor u als huurder?
Wanneer duidelijk is wat dit voor u betekent, leest u hier meer over op onze website. U hoeft nu geen actie te ondernemen. Als u huurtoeslag ontvangt, houdt u er dan rekening mee dat huurverlaging invloed heeft op de hoogte van uw huurtoeslag.

Inzicht in uw energieverbruik
U weet vast wat u maandelijks aan energie betaalt. Maar weet u ook hoeveel stroom de verschillende apparaten verbruiken? U kunt dit inzichtelijk krijgen door via 3B Wonen energieverbruiksapparatuur te lenen. U kunt de apparatuur voor 2 weken lenen. Mail ons voor het reserveren van een meter op secretariaat@3bwonen.nl, dan leggen wij er alvast één voor u klaar. Op dit moment hebben wij 50 meters beschikbaar om uit te lenen.

Besparen met een douchewekker
Gemiddeld staan Nederlanders 5 keer per week 9 minuten onder de douche. Dat kost veel water, gas en geld. Door maximaal 5 minuten per keer te douchen kunt u per jaar flink besparen. Met 5 minuten douchen bespaart een gezin op jaarbasis meer dan 15.000 liter warm water en 60 m3 gas. Met de huidige energietarieven levert u dat gemiddeld 140 euro per jaar op en als u vanaf 1 januari onder het energieplafond blijft, ongeveer 90 euro per jaar. Deze douchewekker is een handig hulpmiddel dat u hiervoor kunt gebruiken.

Heeft u moeite om de huur te betalen, laat het ons weten 
Heeft u ondanks extra regelingen moeite met het betalen van de huur of dreigt er een achterstand? Laat het ons weten, dan kijken we samen naar mogelijkheden. Via 3bwonen@3bwonen.nl kunt u dit aangeven. Eén van onze medewerkers neemt contact met u op.

Heeft u vragen?
Neemt u gerust contact met ons op via 3bwonen@3bwonen.nl of bel ons op 010 – 519 14 91.

Bron: website 3B Wonen

 

Posted in: Nieuws.
Last Modified: januari 10, 2023