De deelnemers van dagbesteding Het Hoekpunt, stichting Sprank in Bergschenhoek zetten de Bloemetjes buiten. Mogelijk gemaakt door Huurdersvereniging Lansingerland.

Bewoners hebben over het algemeen veel plannen en idealen, het ene kan uitgewerkt worden, bij andere blijven het idealen.
Met een ruggensteun van de HVLL zijn de meeste zaken die bewoners bedenken uit te voeren.
Wat is het dan mooi als plannen voortkomende uit idealen op een moment “uitgewerkt” worden en zo als cadeau kunnen dienen voor hen en andere bewoners.

De Lantaarnplantenbakken, destijds een ideaal van de bewoners in de Rivierenstraat, bleek na een aantal jaren liefdevol te zijn onderhouden nu een last te worden
De Huurdersvereniging Lansingerland heeft op hun verzoek deze plantenbakken weggehaald en er een nieuwe bestemming voor gezocht.

Dit is Het Hoekpunt geworden in Bergschenhoek.

Begin augustus ben ik, als wijkgericht bestuurslid , “wezen buurten” bij de deelnemers van deze locatie van Stichting Sprank en heb ik de goed gevulde bloembakken mogen bewonderen.
Na haast alle bewoners te hebben gesproken, ben ik met één van hen (Caroline) en een begeleidster, even rustig buiten gaan zitten om te horen hoe zij het ophangen van deze bakken heeft ervaren.

Caroline; We hebben de bakken opgehangen, opgehangen met NL DOET,  begeleidster vult aan 29 mei 2021.

Caroline knikt heftig is het hiermee eens. Er waren heel veel mensen die ons toen gingen helpen, ze hebben zelfs onkruid uit de tegels gehaald, en de hoge haag kort en smal gemaakt.

De begeleidster knikt instemmen en zegt dat de dag mede een succes is geworden door de inzet van de vele vrijwilligers.

Caroline verteld enthousiast verder over een stempelkaart – en het doen van heel veel spelletjes. Aan haar manier van bewegen en ook hoe ze zich uit, zie je de herbeleving van deze dag.

En we hadden hapjes als eten, heel heel veel/boel.

Via  Facebook, zo laat de begeleidster weten, HEEL LANSINGERLAND HELPT, hebben we een geweldige lunch kunnen organiseren.

Naast dit gebeuren was het gezamenlijk een hapje mee-eten een groot succes waarbij ook wethouder Kathy Arends even aanschoof.

Bianca van Buren,
Bestuurslid HVLL, wijkgericht werken.

Posted in: Nieuws.
Last Modified: augustus 19, 2021