3B Wonen plaatst in vijf jaar tijd op ruim 2000 eengezinswoningen zonnepanelen.

Hiermee dragen ze bij aan een duurzame samenleving en het levert de huurder een flinke besparing op zijn energierekening op.
16 juli vierden 3B Wonen de ingebruikname van de 1200ste zonnepaneleninstallatie.

Feestelijke ingebruikname bij “De Handpalm”.
De huurders van 3B Wonen in “De Handpalm”, een woonvoorziening voor mensen met een licht verstandelijke beperking aan de Rozenoord in Berkel en Rodenrijs, kregen de 1200ste zonnepaneleninstallatie. Met een feestelijk moment vierden 3B Wonen en de bewoners de ingebruikname. De zonnepanelen zijn eind juni geplaatst. Hanneke Vliet Vlieland, directeur van 3B Wonen, onthulde met Inge Hessler, sectormanager bij Stichting Sprank en wethouder Albert Abee een display waarop de energieopbrengst te zien is. Daarna was er voor de aanwezigen en de bewoners een zonnig gebakje.

Goed voor het milieu en uw portemonnee
Door de uitstoot van CO2 ontstaan er klimaatproblemen. Zonne-energie levert een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van de CO2 uitstoot. Met deze 1200 zonnepanelen besparen we een miljoen kilogram CO2 per jaar. Dat is evenveel als de gemiddelde CO2 uitstoot per jaar door huishoudelijk energieverbruik van 200 driepersoonshuishoudens.

De zonnepanelen zijn ook goed voor de portemonnee van de huurder. Per woning plaatst 3B Wonen gratis zes zonnepanelen. Het plaatsen van zonnepanelen is in veel gevallen maar één onderdeel van een pakket aan energetische maatregelen. Daken, muren en vloeren worden geïsoleerd en in woningen waar dat nog kan, wordt dubbel glas geplaatst. De huurder profiteert van de besparing op zijn energielasten, zonder dat hier extra kosten voor in rekening worden gebracht.

Planning
3B Wonen is in 2017 begonnen met het plaatsen van zonnepanelen op eengezinswoningen met schuine daken. Dit levert het meeste rendement op. Op de website van de HVLL en 3B Wonen vindt u op welke woningen dit jaar zonnepanelen worden geplaatst.

Bron: 3B Wonen

Posted in: Nieuws.
Last Modified: juli 17, 2019